Q4 Persoonlijke stijl profiel DISC


Wat is jouw persoonlijke gedragsstijl? Waar krijg je energie van?

Deze analyse (die oorspronkelijk bedacht is door de Amerikaan William Marston, maar door Q4 Profiles is omgezet naar de Nederlandse taal en culturele maatstaven) geeft inzicht in jezelf, maar ook in anderen: hoe doe je de dingen?

  • Hoe communiceer je?
  • Hoe gedraag je je van nature?
  • Hoe ga je om met situaties onder druk?
  • Hoe reageer je onbewust op situaties of onder stress?

Door gebruik te maken van DISC krijg je sneller inzicht in je drijfveren en komen we samen sneller tot de kern.

 

Nieuwsgierig? Download dan een voorbeeldrapport.

Download
Voorbeeld rapport
Pieter-de-Jongh_Q4profiles_Stijl.pdf
Adobe Acrobat document 337.5 KB

GEVALIDEERD & BETROUWBAAR

Onze klanten herkennen zich voor 100% in de uitkomsten en waarderen onze rapporten inhoudelijk met een 8.5HOE WERKT HET?


Door het invullen van de online vragenlijst wordt jouw gewenst gedrag gemeten. Deze gedragsstijl laat je zien als je in rust / prettige omstandigheden bent. Vanuit prettige omstandigheden lukt het jou om je gedrag aan te passen aan de situatie. Je laat gewenst gedrag zien. Gedrag aanpassen kost energie.  Hoeveel energie wordt tevens inzichtelijk in het rapport.

Echter wanneer je onder (tijds)druk of stress kom te staan, dan  verval je in natuurlijk gedrag. Dit zijn ongunstige omstandigheden. Gedrag wat aangeleerd en gevormd is vanuit normen en waarden neemt dan de overhand.

 

De DISC methode is opgericht met als doel om mensen te laten begrijpen hoe relaties en de interactie (op basis van emotie en gedrag) met anderen werken. De DISC methode deelt de verschillende gedragsstijlen op in vier hoofdstijlen:

  1. Dominantie
  2. Interactief
  3. Stabiel
  4. Consciëntieus

Waar herken jij je het meest in?

ENTERTAINER

Enthousiast, uitbundig en gek van het goede leven?

DOORZETTER

Besluitvaardig, competitief en vol gas vooruit?

AVONTURIER

Ondernemend, assertief en ga je graag op ontdekkingsreis? 


Dit zijn drie van de zestien gedragsstijlenINZICHT


Ieder mens heeft elke gedragsstijl in zich. De één is  in meer of mindere mate aanwezig. Wanneer een team niet goed samenwerkt, helpt het om inzicht te krijgen in de verschillende onderlinge gedragsstijlen. Iedereen reageert anders op een verandering of situatie. Het is belangrijk als leidinggevende ook zelf inzichtelijk te hebben wat je eigen gedragsstijlen zijn. Op deze manier is het makkelijk om je leiderschapsstijl aan te passen.

 

Voorbeeld: wanneer je als leidinggevende (D) tegen een medewerker zegt WAT we gaan doen: "dit is de koers, we gaan van A naar B".

Dan vraagt een medewerker (S) zich vooral af: "HOE we dat gaan doen". Zonder duidelijke instructie komt deze medewerker niet snel in beweging.

De kans bestaat dat doordat de medewerker zich blijft afvragen: "HOE", en zich tenslotte in de allergie van de leidinggevende bevind. Want die heeft tenslotte uitgelegd WAT we gaan doen...

 

Het help om van elkaar te weten wat je voorkeur gedragsstijl is. Die stijl bepaalt voor een groot deel hoe je handelt en reageert in bepaalde situaties. En als je dat van jezelf en elkaar weet, ben je een paar stappen verder. Dit komt de efficiëntie, communicatie en samenwerking direct ten goede.


VRAAG NAAR DE MOGELIJKHEDEN VOOR EEN DISC TEAMSCAN

Gecertificeerd Q4 profiles consultant

Volg ons, like ons, maak ons blij met jouw reply!


Download

©  2017  -  2020 | UPGOING Meidenmarkt 2 1601 HL Enkhuizen

Powered by JEKSPIRIT webdesign 

BLOG

Algemene voorwaarden

KVK 67808948  |  BTW NL857181658B01