Ook zo last van stemmetjes?

 

Verandering zit in kleine dingen. Luisteren naar jezelf, je gevoelens beïnvloeden en zo in vervolg anders met een situatie thuis of op je werk om gaan.


 

DAY ONE

Het is best vreemd, de aanzet tot je eerste blog. Ik begin het te maken op een bepaald moment. Sommige van jullie hebben mogelijk wel eens een blog geschreven en kunnen zich nog herinneren wat de eerste aanzet was voor het maken van je allereerste blog. Voor mij was het vandaag. Het moment dat ik mijn dag doelen klaar had staan en ik ’s morgen met een kop koffie achter de laptop kroop. Geneigt om als eerste de dingen te gaan doen die ik het leukst vind, zoals de website verder ontwikkelen. Het aanpassen van de algemene voorwaarden komen daarna wel. Het moment was er toen de zon vol door het raam op mijn gezicht scheen. Zonder na te denken mijn eerste blog. Ach, een blog heb ik ook nodig voor mijn website, dus hoezo niet werken aan mijn dag doelen? Ik was gewoon vergeten dit bij mijn doelen van vandaag toe te voegen. Dit is de kunst van het omdenken, of zeggen mensen tegenwoordig mindfulness, persoonlijk leiderschap of eigenaarschap? Allemaal termen, maar met één essentie.

 

 

MAKE A CHANGE

 

OK, het blijkt maar weer… ik ben geen 'mindfulness guru' en een term is maar een term. Dus begrijp me vooral niet verkeerd. Iedereen kan googlen (ik dus ook) en lees dat mindfulness in de kern om een verandering van levenshouding gaat. Voor mij zit het ook in stroomlijnen van je gedachte en gevoelens. Gedachte die een bepaalde richting op dwalen. Het is dat stemmetje in jezelf wat iedereen heeft en waar je naar luistert. Het stemmetje wat vervolgens ook je gevoelens bepalen. Dat stemmetje is er, die gaat niet weg. Thuis of op je werk en zelfs als je naar bed gaat. Het wakkert de gevoelens van stress alleen maar meer aan. Maar wat nou als we er andere gedachte tegenover kunnen zetten? Dan wordt het de krachtige stem die jou motiveert.

 

Zo ben ik na 8 jaar gestopt met roken. Het was tijdens de jaarwisseling van 2000, ja, ja, een millenniumstopper! De dagen en weken daarna vroeg het ene stemmetje constant om een sigaret, terwijl het andere stemmetje zorgde dat ik geen sigaret opstak. 'The good and the bad guy'. Simpel voorbeeld waarin ik aan geef dat het ook mogelijk is om je gedachte en gevoelens te sturen. En ja, ik ben na 17 jaar nog steeds gestopt.

 

Maar wat nou als je niet wilt stoppen met roken, maar gewoon gelukkig wilt zijn? Begin dan vandaag, luister naar jezelf en als het stemmetje je niet bevalt, zet er dan een ander stemmetje naast. Het zijn je helpende gedachte en geven je een goed gevoel. It makes you happy!

 

TIPS & TRUCS?

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN GRATIS GESPREK

NEXT BLOG

DUURZAME INZETBAARHEID, wat is dat nou?

 

 

 


Volg en like UPGOING maak ons blij met jouw reply!


Download

©  2017  -  2023 | UPGOING Meidenmarkt 2 1601 HL Enkhuizen

Powered by JEKSPIRIT webdesign 

BLOG

Algemene voorwaarden

KVK 67808948  |  BTW NL857181658B01